FAQ - usein kysyttyä kuvauksista ja niihin valmistautumisestä

Missä kuvaus toteutetaan?

Kuvat voidaan ottaa mallin kotona, sinulle tärkeässä paikassa tai vaikka jossain hienossa luontokohteessa. Mikäli haluat kuvat otettavan jossain muualla kuin kotonasi, ilmoitathan siitä kuvausta varatessa. Mikäli sinulla ei ole mielessä mitään erityistä paikkaa, voidaan se etsiä yhdessä kuvauksen aikana.

Miten valmistaudun kuvaukseen eläimen kanssa

Kuvausta edeltävänä päivänä tai kuvauspäivänä hyvissä ajoin ennen kuvausta, eläin kannattaa pestä/puhdistaa. Kaviot voi öljytä ja silmiä & sieraimia voi korostaa pienellä sipaisulla baby oiliä. Nahkariimu tai suitset ohjilla tai neutraalinvärisellä riimunnarulla ovat yleensä siisti ja ajaton valinta. Koirilla ohut, siisti ja neutraalinvärinen panta on myös varma valinta.

Mikäli haluat kuvat joissa hevonen on vapaana (riimu poistetaan jälkikäteen kuvasta), mainitsethan tästä etukäteen, sillä kuvausriimu ei kulje minulla automaattisesti mukana. Kuvausriimussa voidaan kuvata vain sellaisia hevosia jotka pysyvät helposti hallinnassa, sillä kuvausriimu on vain ohutta narua. Myös asiakkaan omaa naruriimua voidaan käyttää. Koirilla ohut näyttelytalutin on mahdollista poistaa jälkikäteen kuvista.

Mikäli mahdollista, otathan jonkun apukäden kuvauksiin mukaan, varsinkin jos kuviin on tarkoitus saada useampi eläin kerralla mukaan. Varsinkin hevosten kanssa apukäsi on usein tarpeen, jotta voit itse keskittyä paremmin kuvaukseen.

Potrettikuviin joihin on tarkoitus ottaa ruusu/kukkia mukaan, on hyvä varata myös varakukka.

Omaa vaatetusta mietittäessä ei tarvi pelätä mahdollisia näkyviä irtokarvoja tai kuolaläikkiä. Ne on jälkikäteen helppo poistaa kuvista.

Hevosella on klippausjälkiä/haavoja

Pienet klippausjäljet esim eläinlääkärin jäljiltä, haavat ja naarmut eivät ole este kuvaukselle, vaan ne voidaan korjata jälkikäteen.

Kuvauspäivän sääennuste lupaa huonoa keliä?

Ei hätää. Kuvaus voidaan siirtää huonon sään uhatessa toiseen ajankohtaan. Pientä vesi- tai lumisadetta, kovempaa pakkasta tai sumuista päivää ei kuitenkaan kannata säikähtää. Tälläiset säät ovat usein kuvauksen kannalta paljon parempia kuin kirkas ja aurinkoinen!

Liikekuvat vapaana hevosesta?

Liikekuvat joissa hevonen on vapaana, voidaan ottaa joko laitumella tai liinan/narun päässä. Ohut naru- tai kuvausriimu voidaan jälkikäteen poistaa kuvista kokonaan liinan lisäksi.

Hevosta kokonaan irtona juoksuttaessa, varaathan mukaan vähintään yhdet apukädet varsinkin jos alue on iso. Ruualle person hevosen kanssa apuna voi käyttää myös herkkusaavia, jolloin hevosen voi taluttaa aitauksen toiseen päähän ja päästää irti ämpäriä kohden.

Missä studiokuvia voi ottaa?

Taustan ja valojen kanssa studiokuvia voidaan ottaa maneesissa, ladossa tai tarpeeksi leveällä tallinkäytävällä. Mikäli kuvauspaikkaan ei tule tarpeeksi luonnonvaloa, tarvitaan myös sähköpistoke, johon valot voidaan kytkeä.

Luonnonvalolla studiokuvia pystytään ottamaan missävain oviaukossa. Tällöin kuvauspaikassa ei tarvita edes sähköpistoketta.

Minulla on erikoinen kuvausidea, pystyykö sen toteuttamaan?

Muista mainita tästä kuvausta varatessasi niin suunnitellaan mitä pystytään toteuttamaan!

Minulta löytyy varastosta yksisarvisen sarvia, erilaisia suitsia (vanhat, x panta, yms), joulurekvisiittaa ja kukkapanta. Savuja, jauhoa yms on myös mahdollista saada kuvauksiin mukaan lisähinnastolla, mutta otathan nämä toiveet esille jo kuvausta varatessa niin kerkeän hankkia tarvittaessa näitä.

Milloin saan kuvat?

Saat kuvat noin 3-4 viikon kuluessa kuvauksesta nettigalleriana, sekä myöhemmin postitse muistitikulla, mikäli kuvauksen hintaan kuuluu muistitikulla toimitetut kuvat.

Kadotin kuvat, voinko vielä saada ne?

Säilytän kuvia 3kk kuvauksen jälkeen koneella ja varmuuskopiona. Tämän jälkeen kuvat siirtyvät arkistoon, enkä tämän jälkeen enää lupaa varmaa säilytystä, Kannattaa kuitenkin kysyä hyvin usein kuvat ovat vielä tallessa. Suosittelen kuitenkin varmuuskopioimaan muistitikun kuvat jonnekin tai teettämään kuvista paperikopioit, silllä tekniikka ei ole ikuista.

Missä saan käyttää kuvauksen kuvia?

Saat tilauskuvauksen kuviin vapaat käyttöoikeudet henkilökohtaiseen käyttöön. Voit siis käyttää kuvia omissa henkilökohtaisissa somekanavissasi, teettää kuvista paperikuvia ja kuvatuotteita, sekä jakaa näitä kuvatuotteita eteenpäin. Kaupallinen käyttö (esim. lehdet, mainokset, yms) on kiellettyä ilman erillistä lupaa. Otathan yhteyttä tälläisessä tilanteessa niin sovitaan asiasta tarkemmin.

Miten kuvaaja saa käyttää tilauskuvauksen kuvia?

Ennen kuvauksen suorittamista allekirjoitat sopimuksen, joka jättää kuvaajalle oikeuden käyttää tilauskuvauksen kuvia hyvän maun mukaan omassa markkinoinnissa, portfoliossa ja somessaan.
Mikäli et halua kuviasi julkaistavan muistathan mainita tästä! Asia on täysin sovittavissa.

Kuinka minun pitää merkitä kuvaaja jos julkaisen kuvia?

Voit merkitä minut kuviin kuvaajaksi © Valokuvaus Tuulia N / Tuulia Nelimarkka, tai olla myös merkitsemättä. Minulle kumpikin tapa on ok. Instagramissa @valokuvaustuulian tagattuja kuvia jaan omaan tarinaan.

Do you have a question?

Vix ut utinam feugait. Eu scribentur liberavisse nec. Dico fugit nostro cu pri, no putent nemore mel, ius at minim molestiae